Čertovské bochánky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 ks žloutek 200 g cukr moučka 1 lžička mletý bílý pepř 300 g polohrubá mouka 1 špetka mletý zázvor 1 špetka drcený hřebíček poleva 2 ks bílek 200 g cukr moučka 1 lžička citronová kůra
Postup Čertovské bochánky recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce, žloutky a cukr utřeme do světlé pěny. Přidáme mouku, pepř, hřebíček a zázvor. Vypracujeme těsto, které necháme přikryté fólií asi 15 minut v chladu odpočinout.
Pak z těsta vyválíme stejně velké válečky, ze kterých odkrajujeme a v rukou tvarujeme malé bochánky.
Bochánky dáme na plech vyložený pečícím papírm a v předehřáté troubě pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Po upečení potřeme bochánky citronovou polevou, kterou získáme vymícháním všech ingrediencí. Čertovské bochánky ozdobíme podle fantazie ořechy, kokosem, rozinkami nebo barevným cukrem.