Červenožlutý salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 ks cibule 4 ks rajče 1 konzerva malá kukuřičná zrna 1 lžíce estragonový (jiný bylinkový ocet) podle chuti sůl pažitka mletý černý pepř
Postup Červenožlutý salát recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme okapaná kukuřičná zrna, použít můžeme i zrna vařená (asi 250 g). Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, přidáme k ostatnímu.
Připravíme si zálivku z oleje, octa, soli a pepře, protřepeme a přelijeme jí salát.
Povrch posypeme nasekanou pažitkou a červenožlutý salát můžeme podávat jako zdravou přílohu. Hodí se k pokrmům z masa a brambor.