Červenožlutý salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
4 ks rajče
1 konzerva malá kukuřičná zrna
1 lžíce estragonový (jiný bylinkový ocet)
podle chuti
sůl
pažitka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme okapaná kukuřičná zrna, použít můžeme i zrna vařená (asi 250 g). Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, přidáme k ostatnímu.

  2. Připravíme si zálivku z oleje, octa, soli a pepře, protřepeme a přelijeme jí salát.

  3. Povrch posypeme nasekanou pažitkou a červenožlutý salát můžeme podávat jako zdravou přílohu. Hodí se k pokrmům z masa a brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy