Česko-milánský slaný koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g parmazán 2-3 lžíce tuk na vymazání náplň 2-3 ks rajče 1 ks středně velká cibule 100-250 ml rajčatová pasta 2-3 lžíce slunečnicový nebo olivový olej 2-3 lžičky milánská směs na špagety 400 g kuřecí maso ze stehenních nebo prsních řízků těsto 1 balíček listové těsto
Postup Česko-milánský slaný koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a kuřecí maso na menší kousky. Na dvou lžících oleje necháme na pánvi zesklovatět cibulku. Následně přidáme kuřecí maso a dvě až tři lžičky koření milánská směs na špagety nebo kombinaci tyminánu, oregana, bazalky a česneku. Když je maso opečené, přidáme dvě až tři větší rajčata a podle chuti rajčatovou pastu. Maso dusíme doměkka.
Plech vymažeme olejem, omegou, jiným 100% tukem, případně ho vyložíme pečícím papírem.
Listové těsto rozválíme na velikost plechu. Kuřecí směs rovnoměrně rozetřeme na listové těsto a posypeme sýrem (nejlépe parmazánem, případně i eidamem nebo jiným oblíbeným tvrdým sýrem). Pokud použijeme jiný sýr než parmazán, dáme ho jednou tolik.
Slaný koláč vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut na 180 °C v klasické troubě nebo na 150 °C v horkovzdušné troubě.
Česko-milánský slaný koláč po nakrájení podáváme jako svačinku, večeři nebo chuťovku.