Chalupnická polévka z podmáslí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo kmín 600 ml voda 3 lžíce krupice 800 ml podmáslí 2 lžíce hladká mouka polévkové koření příloha 2 ks vejce 2 lžíce máslo 4 plátky veka 100 g tvrdý sýr
Postup Chalupnická polévka z podmáslí recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vodu se solí a kmínem a přivedeme ji k varu. Vejce uvaříme natvrdo.
V podmáslí rozmícháme mouku a krupici. Když je voda vroucí, vlijeme do ní po částech zahuštěné podmáslí. Vše necháme provařit. Polévku ochutíme polévkovým kořením, podle chuti osolíme, odstavíme a vmícháme do ní máslo.
Připravíme si toasty. Plátky veky rozkrojíme šikmým řezem na dvě poloviny, potřeme je máslem a posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme v troubě a teplé podáváme k polévce.
Do každé porce hotové polévky vkládáme půlku natvrdo uvařeného vejce rozkrájeného na větší kousky.