Chantilli krém recept
Apetit ReceptyPostup Chantilli krém recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvou smetanu nalijeme do nádobky, vanilkový lusk rozpůlíme po délce velmi ostrým nožíkem a vydlabeme semínka, která i s celým luskem přidáme do smetany. Nádobku uzavřeme víkem a smetanu s vanilkou necháme přes noc v lednici.
Na druhý den smetanu přes pláténko přefiltrujeme a můžeme smetanu našlehat. Jakmile je smetana našlehaná, přidáváme za stálého šlehání moučkový cukr.
Chantilli krém je výborný do náplně jakéhokoli dezertů, moučníků, dortů.
Tip: Doporučuji použít velmi kvalitní smetanu. Pokud krém potřebujeme ihned, použijeme 1 lžičku vanilkové esence, nemusíme poté smetanu mít celou noc v lednici, ale můžeme našlehat ihned, smetana ale nebude tak voňavá jako z vanilkového lusku.