Chantilli krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr moučka
1 palička vanilkový lusk
250 ml čerstvá kvalitní smetana

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou smetanu nalijeme do nádobky, vanilkový lusk rozpůlíme po délce velmi ostrým nožíkem a vydlabeme semínka, která i s celým luskem přidáme do smetany. Nádobku uzavřeme víkem a smetanu s vanilkou necháme přes noc v lednici.

  2. Na druhý den smetanu přes pláténko přefiltrujeme a můžeme smetanu našlehat. Jakmile je smetana našlehaná, přidáváme za stálého šlehání moučkový cukr.

  3. Chantilli krém je výborný do náplně jakéhokoli dezertů, moučníků, dortů.

  4. Tip: Doporučuji použít velmi kvalitní smetanu. Pokud krém potřebujeme ihned, použijeme 1 lžičku vanilkové esence, nemusíme poté smetanu mít celou noc v lednici, ale můžeme našlehat ihned, smetana ale nebude tak voňavá jako z vanilkového lusku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy