Chatové rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 hrnek rýže 1 ks červená paprika 6 dl vývar z kostky 1 lžíce čerstvá petrželka 1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě podle chuti sůl sterilovaná kukuřice sterilovaný hrášek mletý černý pepř na ozdobu petrželová nať podle potřeby tvrdý sýr
Postup Chatové rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém sádle z konzervy dosucha opražíme umytou a okapanou rýži, zalijeme vývarem z kostky, přidáme oloupanou celou cibuli a osolíme, opepříme. Přidáme čerstvou posekanou petrželku a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Pod pokličkou asi 5 minut vaříme.
Poté k rýži přidáme na kostičky pokrájené maso z konzervy i se šťávou, promícháme a na mírném ohni dodusíme. Můžeme přidat i nasbírané a podušené čerstvé houby.
Na talíře dáme kopeček rizota, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky. Dokola chatového rizota nasypeme sterilovaný hrášek a kukuřici. A můžeme podávat.