Chessecake Gervais recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g máslo
50 g cukr moučka
150 g hladká mouka
50 g mleté mandle
krém
5 ks žloutek
200 g cukr moučka
150 g zakysaná smetana
500 g Gervais Natur

Postup přípravy receptu

  1. Lžíci hladké mouky, mandle, máslo a vejce rozmícháme. Hmota musí být hladká a bez kousků másla. Poté přidáme cukr moučku, krátce propracujeme a těsto uložíme do lednice.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Promícháme neochucené gervais se žloutky, moučkovým cukrem a zakysanou smetanou.

  3. Z ledničky vyndáme vychlazené těsto, vyválíme ho a vyložíme jím dortovou formu.

  4. Těsto propícháme vidličkou a v troubě rozpálené na 180 °C ho upečeme do světle zlatavé barvy. Poté naneseme na upečený korpus náplň, koláč vložíme zpět do trouby, stáhneme teplotu na 160 °C a pečeme ještě asi 20 - 30 minut. Upečený chessecake Gervais necháme vychladnout a ozdobíme podle fantazie.

  5. Chessecake Gervais nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy