Chessecake Gervais recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 100 g máslo 50 g cukr moučka 150 g hladká mouka 50 g mleté mandle krém 5 ks žloutek 200 g cukr moučka 150 g zakysaná smetana 500 g Gervais Natur
Postup Chessecake Gervais recept
Postup přípravy receptu
-
Lžíci hladké mouky, mandle, máslo a vejce rozmícháme. Hmota musí být hladká a bez kousků másla. Poté přidáme cukr moučku, krátce propracujeme a těsto uložíme do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. Promícháme neochucené gervais se žloutky, moučkovým cukrem a zakysanou smetanou.
Z ledničky vyndáme vychlazené těsto, vyválíme ho a vyložíme jím dortovou formu.
Těsto propícháme vidličkou a v troubě rozpálené na 180 °C ho upečeme do světle zlatavé barvy. Poté naneseme na upečený korpus náplň, koláč vložíme zpět do trouby, stáhneme teplotu na 160 °C a pečeme ještě asi 20 - 30 minut. Upečený chessecake Gervais necháme vychladnout a ozdobíme podle fantazie.
Chessecake Gervais nakrájíme a můžeme podávat.