Chlebíčková veka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka cukr 5 lžic olej 1 špetka sůl 2 lžíce majonéza 2 balíčky droždí 1 kg hladká mouka podle potřeby voda
Postup Chlebíčková veka recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnečku si připravíme vlažnou vodu se špetkou cukru, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme olej, sůl, majonézu, kvásek a vodu podle potřeby. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Potom těsto rozdělíme na 3 stejné díly, vytvarujeme stejně velké šišky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem. Chlebíčkové veky necháme ještě chvíli kynout.
Těsto vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 - 190 °C. Doba pečení je rozdílná podle toho, jak peče trouba. My pečeme asi 30 - 40 minut.
Upečené chlebíčkové veky necháme vychladnout a můžeme je použít na chlebíčky nebo podle potřeby.