Chlupáče se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks vejce
2 hrnečky strouhanka
2 hrnečky hrubá mouka
6 ks velké brambory
příloha
3 ks velká cibule
1 balíček kyselé zelí
sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. 6 větších syrových brambor nakrájíme na kostky a vhodíme do mixéru, přidáme trochu vody jen tak, aby se mixér rozjel. Bramborovou směs vlijeme do mísy, přidáme sůl, hrubou mouku, strouhanku a vejce.

  2. Zaváříme lžící do osolené vody, po chvíli zamícháme a jakmile se vynoří chlupáč na povrch, nechám ještě 5 - 8 minut vařit. Potom knedlíky vytáhneme sítem, překrojíme, ale není to nutné. Chlupáče rovnou hodíme do kyselého zelí.

  3. Příprava zelí: Osmažíme na kostičky nakrájenou větší cibuli dozlatova, přidáme vymačkané zelí a necháme prohřát. Do hotového zelí nakrájíme 2 velké cibule, smícháme s knedlíky a omastíme (sádlem, šťávou z masa).

  4. Takto připravené chlupáče se zelím můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy