Chlupáče se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 ks vejce 2 hrnečky strouhanka 2 hrnečky hrubá mouka 6 ks velké brambory příloha 3 ks velká cibule 1 balíček kyselé zelí sádlo nebo olej
Postup Chlupáče se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
6 větších syrových brambor nakrájíme na kostky a vhodíme do mixéru, přidáme trochu vody jen tak, aby se mixér rozjel. Bramborovou směs vlijeme do mísy, přidáme sůl, hrubou mouku, strouhanku a vejce.
Zaváříme lžící do osolené vody, po chvíli zamícháme a jakmile se vynoří chlupáč na povrch, nechám ještě 5 - 8 minut vařit. Potom knedlíky vytáhneme sítem, překrojíme, ale není to nutné. Chlupáče rovnou hodíme do kyselého zelí.
Příprava zelí: Osmažíme na kostičky nakrájenou větší cibuli dozlatova, přidáme vymačkané zelí a necháme prohřát. Do hotového zelí nakrájíme 2 velké cibule, smícháme s knedlíky a omastíme (sádlem, šťávou z masa).
Takto připravené chlupáče se zelím můžeme podávat.