Chodská křenová omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 100 g křen 4 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř muškátový oříšek 500 ml hovězí vývar 250 ml smetana na vaření
Postup Chodská křenová omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Křen oloupeme, osušíme a nastrouháme opravdu najemno. Nastrouhaný křen utřeme se solí a necháme v misce uležet.
Zatím si připravíme základ omáčky. Vývar přivedeme k varu. Ve smetaně důkladně rozmícháme hladkou mouku a směs za stálého míchání vlijeme do vroucího vývaru. Směs necháme chvilku povařit.
Do základu omáčky vmícháme utřený křen, důkladně promícháme a necháme pomalu povařit. Podle chuti můžeme omáčku okořenit bílým pepřem, muškátovým oříškem a solí.
Chodskou křenovou omáčku podáváme horkou.