Chodská křenová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g křen
4 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
500 ml hovězí vývar
250 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Křen oloupeme, osušíme a nastrouháme opravdu najemno. Nastrouhaný křen utřeme se solí a necháme v misce uležet.

  2. Zatím si připravíme základ omáčky. Vývar přivedeme k varu. Ve smetaně důkladně rozmícháme hladkou mouku a směs za stálého míchání vlijeme do vroucího vývaru. Směs necháme chvilku povařit.

  3. Do základu omáčky vmícháme utřený křen, důkladně promícháme a necháme pomalu povařit. Podle chuti můžeme omáčku okořenit bílým pepřem, muškátovým oříškem a solí.

  4. Chodskou křenovou omáčku podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy