Chodský kotlet se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
česnek
sůl
vejce
brambory
voda
polohrubá mouka
mletý černý pepř
náplň
vepřové maso
příloha
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Maso můžeme použít vepřové i kuřecí. Záleží, co má kdo raději.

  2. Podle svého ověřeného receptu si připravíme těsto na bramboráky.

  3. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a rozklepeme. Lehce jej osolíme.

  4. V pánvi rozehřejeme olej. Na pánev rozhrneme těsto a vložíme na něj naklepaný řízek a zakryjeme dalším těstem. Chodský kotlet se zelím zvolna smažíme z obou stran dokřupava.

  5. Když bývá upečené těsto, bývá obvykle hotovo i maso. Jako přílohu podáváme kyselé zelí. Je to vynikající oběd. Chodský kotlet se zelím zapíjíme pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy