Chodský kotlet se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto česnek sůl vejce brambory voda polohrubá mouka mletý černý pepř náplň vepřové maso příloha kysané zelí
Postup Chodský kotlet se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Maso můžeme použít vepřové i kuřecí. Záleží, co má kdo raději.
Podle svého ověřeného receptu si připravíme těsto na bramboráky.
Maso očistíme, omyjeme, osušíme a rozklepeme. Lehce jej osolíme.
V pánvi rozehřejeme olej. Na pánev rozhrneme těsto a vložíme na něj naklepaný řízek a zakryjeme dalším těstem. Chodský kotlet se zelím zvolna smažíme z obou stran dokřupava.
Když bývá upečené těsto, bývá obvykle hotovo i maso. Jako přílohu podáváme kyselé zelí. Je to vynikající oběd. Chodský kotlet se zelím zapíjíme pivem.