Chorvatská roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 3 balíčky vanilkový cukr 10 dkg mleté ořechy náplň 1 ks bílý jogurt 1 kelímek smetana ke šlehání náplň 1 čerstvé ovoce
Postup Chorvatská roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
Vejce a vanilkové cukry šleháme 5 - 8 minut do husté pěny. Pak lehce vmícháme mleté ořechy.
Těsto nalijeme na plech, rovnoměrně rozprostřeme a pečeme asi 10 minut. Po upečení ještě teplý korpus srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně odrolujeme a sundáme pečící papír.
Pak ušleháme šlehačku, do které vmícháme hustý bílý jogurt. Krémem potřeme korpus a poklademe vše čerstvým ovocem. Používám čerstvé půlené hrozno bez pecek. Pak chorvatskou roládu zpátky srolujeme, potřeme zbytkem krému, můžeme i ozdobit ořechy či ovocem a necháme vychladit.
Chorvatskou roládu před podáváním nakrájíme na porce a můžeme podávat.