Chorvatská roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
3 balíčky vanilkový cukr
10 dkg mleté ořechy
náplň
1 ks bílý jogurt
1 kelímek smetana ke šlehání
náplň 1
čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Vejce a vanilkové cukry šleháme 5 - 8 minut do husté pěny. Pak lehce vmícháme mleté ořechy.

  3. Těsto nalijeme na plech, rovnoměrně rozprostřeme a pečeme asi 10 minut. Po upečení ještě teplý korpus srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně odrolujeme a sundáme pečící papír.

  4. Pak ušleháme šlehačku, do které vmícháme hustý bílý jogurt. Krémem potřeme korpus a poklademe vše čerstvým ovocem. Používám čerstvé půlené hrozno bez pecek. Pak chorvatskou roládu zpátky srolujeme, potřeme zbytkem krému, můžeme i ozdobit ořechy či ovocem a necháme vychladit.

  5. Chorvatskou roládu před podáváním nakrájíme na porce a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy