Chorvatský chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
50 ml olej
1 lžička sůl
1 ks vejce
50 g sádlo
0 kostek droždí
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
125 ml vlažné mléko
náplň
2 ks vejce
1-2 ks kyselá okurka
200 g uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso předem uvaříme nebo použijeme zauzenou šunku. Dvě vejce uvaříme natvrdo. Uzené maso necháme vychladnout a společně s vejci a okurkou nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Z mouky, sádla, oleje, vejce, droždí, soli a vlažného mléka vypracujeme vláčné těsto, které má konzistenci jako na buchty. Těsto přikryjeme a necháme kynout 1 - 2 hodiny. Do těsta potom zapracujeme nakrájené uzené maso, vařená vejce a kyselou okurku.

  3. Těsto dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem a necháme 45 - 60 minut kynout. Chléb upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  4. Chorvatský chlebíček se podává nejlépe teplý, ale dobrý je i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy