Cibulkové maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg máslo 10 ks malé cibulky 0.5 kg brambory vařené ve slupce 0.5 kg vepřové nebo kuřecí plátky podle chuti sůl hořčice mletý černý pepř podle potřeby olej na opečení na ozdobu 1 lžíce čerstvá pažitka
Postup Cibulkové maso recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme a trochu opepříme. Maso na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Malé cibulky spaříme, oloupeme a překrojíme. Můžeme použít i jarní cibulky.
Na druhé pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulky a brambory, osolíme a
opečeme dozlatova.
Na talíř dáme opečené maso, kolem brambory s cibulkami, které posypeme pokrájenou pažitkou nebo zelenou cibulkou.
Cibulkové maso podáváme se salátem z červené řepy.