Cibulkové maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg máslo
10 ks malé cibulky
0.5 kg brambory vařené ve slupce
0.5 kg vepřové nebo kuřecí plátky
podle chuti
sůl
hořčice
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na opečení
na ozdobu
1 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme a trochu opepříme. Maso na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme.

  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Malé cibulky spaříme, oloupeme a překrojíme. Můžeme použít i jarní cibulky.

  3. Na druhé pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulky a brambory, osolíme a

  4. opečeme dozlatova.

  5. Na talíř dáme opečené maso, kolem brambory s cibulkami, které posypeme pokrájenou pažitkou nebo zelenou cibulkou.

  6. Cibulkové maso podáváme se salátem z červené řepy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy