Cibulo-česneková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 5 ks brambory 2 ks cibule 1 l voda 1 balíček lučina 1 špetka mletý kmín 2 lžíce rostlinný olej 1 špetka mletý zázvor 1 kostka zeleninový bujón 1 svazeček petrželka nebo pažitka
Postup Cibulo-česneková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme v kastrolu na oleji nebo másle dorůžova. Zalijeme částí vody a necháme asi čtvrt hodiny povařit.
Mezitím si oškrábeme brambory a pokrájíme na menší kousky. Poté ručním šlehačem rozsekáme cibuli v kastrolu na krémovitou hmotu. Přidáme pokrájené brambory, zbytek vody, koření, zeleninový bujón(není nutný), sůl podle chuti a vaříme opět přibližně čtvrt hodiny do změknutí brambor. Pak přidáme lučinu, kterou rozkvedláme v polévce a necháme lehce přejít varem. Nakonec polévku odstavíme, vmícháme do ní rozmačkaný česnek a posypeme pažitkou nebo petrželkou.
Cibulovou-česnekovou polévku podáváme podle chuti s čerstvým pečivem.