Cizrna v rajčatové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 4 ks rajče 1 špetka bazalka 1 lžička libeček 1 špetka oregano 1 lžíce olivový olej 200 ml zeleninový vývar mletý černý pepř 300 ml rajčatové pyré třtinový cukr 1 plechovka sterilovaná cizrna hraška
Postup Cizrna v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu slijeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky, rajčata můžeme předem spařit a oloupat, nám ale slupky nevadí, takže je nechávám
V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli dozlatova osmahneme. Přidáme česnekové plátky a necháme jen krátce rozvonět. Poté přidáme rajčata, cizrnu, veškeré koření a zalijeme zeleninovým vývarem a rajčatovým pyré. Za občasného míchání povaříme, stačí 15 - 20 minut. Pokud je potřeba, můžeme omáčku ještě zahustit jíškou nebo hraškou, ale většinou není potřeba, většina vody se vyvaří. Cizrnu v rajčatové omáčce dochutíme solí, pepřem a troškou cukru
Cizrnu v rajčatové omáčce podáváme samostatně jako hlavní chod, jedlíci mohou přikusovat čerstvý chléb.