Cizrna v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
4 ks rajče
1 špetka bazalka
1 lžička libeček
1 špetka oregano
1 lžíce olivový olej
200 ml zeleninový vývar
mletý černý pepř
300 ml rajčatové pyré
třtinový cukr
1 plechovka sterilovaná cizrna
hraška

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu slijeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky, rajčata můžeme předem spařit a oloupat, nám ale slupky nevadí, takže je nechávám

  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli dozlatova osmahneme. Přidáme česnekové plátky a necháme jen krátce rozvonět. Poté přidáme rajčata, cizrnu, veškeré koření a zalijeme zeleninovým vývarem a rajčatovým pyré. Za občasného míchání povaříme, stačí 15 - 20 minut. Pokud je potřeba, můžeme omáčku ještě zahustit jíškou nebo hraškou, ale většinou není potřeba, většina vody se vyvaří. Cizrnu v rajčatové omáčce dochutíme solí, pepřem a troškou cukru

  3. Cizrnu v rajčatové omáčce podáváme samostatně jako hlavní chod, jedlíci mohou přikusovat čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!