Čokobonbony pratety Anežky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 100 g máslo 70 g mandle 250 g čokoláda na vaření 100 g cukr moučka 1 lžíce silná černá káva 1 ks vanilkový lusk 100 g 100% tuk podle potřeby 0 špetek potravinářské barvivo
Postup Čokobonbony pratety Anežky recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni se 100% tukem, vylijeme s ní malé košíčky a necháme ztuhnout v chladu.
Mezitím si připravíme krém. Lusk vanilky podélně rozkrojíme a seškrábneme dřeň do nerezové misky, přidáme celá vejce a cukr moučka. Nad parou šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hustá pěna. Necháme vychladnout, jakmile je hmota vlažná, vyšleháme do pěny máslo a postupně do něj zašleháme vaječnou pěnu. Nakonec do krému všleháme lžíci silné vychladlé černé kávy.
Do ztuhlých košíčků stříkáme krém pomocí cukrářské zdobičky, povrch pokapeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme je drobně nasekanými mandlemi obarvenými zeleným Bretonem nebo jiným potravinářským barvivem. Čokobonbony necháme ztuhnout.
Čokobonbony pratety Anežky servírujeme jako vynikající sladkost při různých svátečních příležitostech.