Čokoládoví dráčci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g kakao
1 balíček prášek do pečiva
100 g čokoláda na vaření
200 g cukr moučka
80 g hera
300 g hladká mouka
400 g jalbko

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, vykrájíme a nahrubo nastrouháme. Cukr s kakaem smícháme a utřeme s máslem do pěny. Přidáme jablka, vejce a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme a postupně přimícháváme ke směsi. Důkladně promícháme na jemné těsto.

  2. Obdélníkovou hlubší formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a rovnoměrně je rozetřeme. Troubu vyhřejeme na 200 °C a plech s těstem dáme péct. Po 15 minutách troubu ztlumíme na 180 °C a korpus pečeme ještě 25 minut.

  3. Po vyjmutí z trouby necháme korpus vychladnout a nakrájíme na kousky ve tvaru obdélníků, které prozatím nerozdělujeme od sebe.

  4. Čokoládu rozehřejeme a nalijeme pokrájený korpus, necháme jen zčásti ztuhnout, polevu rozkrojíme podle tvaru kousků a každý můžeme dozdobit.

  5. Každý kousek zdobíme hranolky nebo lupínky mandlí a čerstvými jablky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy