Čokoládoví dráčci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 50 g kakao 1 balíček prášek do pečiva 100 g čokoláda na vaření 200 g cukr moučka 80 g hera 300 g hladká mouka 400 g jalbko
Postup Čokoládoví dráčci recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, vykrájíme a nahrubo nastrouháme. Cukr s kakaem smícháme a utřeme s máslem do pěny. Přidáme jablka, vejce a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme a postupně přimícháváme ke směsi. Důkladně promícháme na jemné těsto.
Obdélníkovou hlubší formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a rovnoměrně je rozetřeme. Troubu vyhřejeme na 200 °C a plech s těstem dáme péct. Po 15 minutách troubu ztlumíme na 180 °C a korpus pečeme ještě 25 minut.
Po vyjmutí z trouby necháme korpus vychladnout a nakrájíme na kousky ve tvaru obdélníků, které prozatím nerozdělujeme od sebe.
Čokoládu rozehřejeme a nalijeme pokrájený korpus, necháme jen zčásti ztuhnout, polevu rozkrojíme podle tvaru kousků a každý můžeme dozdobit.
Každý kousek zdobíme hranolky nebo lupínky mandlí a čerstvými jablky.