Čokoládovo-skořicové obloučky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
40 g máslo
1 ks bílek
50 g cukr moučka
0.5 lžičky mletá skořice
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce kakaový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme sníh, když je téměř tuhý, zašleháme do něj moučkový cukr a došleháme, až je pěkně lesklý. Sněhovou hmotu poprášíme hladkou moukou, přilijeme rozpuštěné máslo a opatrně zamícháme, aby nám sníh moc nespadl. Odebereme si cca 3 lžíce bílé hmoty do mističky stranou. Později použijeme na zdobení. Smícháme kakao se skořicí a zašleháme opatrně do mísy se sněhem.

  2. Na 2 plechy rozložíme pečící papír a troubu si rozehřejeme na 200 °C. Na každý plech vytvoříme lžící 6 koleček z tmavého kakaového těsta o průměru cca 6 cm daleko od sebe. Na každé kolečko naneseme lžičkou doprostřed trochu světlé hmoty a párátkem vytvoříme mramorové vlnky. Pečeme 4 - 6 minut.

  3. Po vyndání z trouby necháme čokoládovo-skořicové cukroví trochu zchladnout a ještě teplé položíme na váleček - kolečka se nám pěkně ohnou do obloučku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy