Čokoládovo-skořicové obloučky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 40 g máslo 1 ks bílek 50 g cukr moučka 0.5 lžičky mletá skořice 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce kakaový prášek
Postup Čokoládovo-skořicové obloučky recept
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme sníh, když je téměř tuhý, zašleháme do něj moučkový cukr a došleháme, až je pěkně lesklý. Sněhovou hmotu poprášíme hladkou moukou, přilijeme rozpuštěné máslo a opatrně zamícháme, aby nám sníh moc nespadl. Odebereme si cca 3 lžíce bílé hmoty do mističky stranou. Později použijeme na zdobení. Smícháme kakao se skořicí a zašleháme opatrně do mísy se sněhem.
Na 2 plechy rozložíme pečící papír a troubu si rozehřejeme na 200 °C. Na každý plech vytvoříme lžící 6 koleček z tmavého kakaového těsta o průměru cca 6 cm daleko od sebe. Na každé kolečko naneseme lžičkou doprostřed trochu světlé hmoty a párátkem vytvoříme mramorové vlnky. Pečeme 4 - 6 minut.
Po vyndání z trouby necháme čokoládovo-skořicové cukroví trochu zchladnout a ještě teplé položíme na váleček - kolečka se nám pěkně ohnou do obloučku.