Cuketová nádivka se sýrem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 4 ks vejce 1,5 lžička petrželka 1,5 lžička majoránka 3 hrnky cuketa 1 lžička prášek do pečiva 1,5 lžička libeček 1 - 2 špetky mletý kmín 150 g tvrdý sýr 1/4 hrnku rostlinný olej 2 špetky mletý barevný pepř 1 svazek jarní cibulka s natí 1 hrnek žitná mouka chlebová
Postup Cuketová nádivka se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme, odkrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme semínka a měkký střed. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, prosolíme a promícháme. Necháme 30 minut stát, až cuketa pustí větší množství vody. Cuketu pak z vody vymačkáme
Mezitím si ve velké míse připravíme ostatní ingredience. Vejce rozšleháme se všemi bylinkami. Jarní cibulku očistíme a i s částí natě ji nakrájíme na drobná kolečka. V uvedeném množství oleje cibulku do růžova osmažíme, jen lžíci oleje si odložíme na vymazání plechu. Osmaženou cibulku i s olejem přidáme k vajíčkům, přimícháme vymačkanou cuketu, žitnou mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec i na kostičky nakrájený sýr. Směs na cuketovou nádivku velmi důkladně promícháme
Velký plech vymažeme olejem, vlijeme cuketovou směs a uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 - 45 minut dozlatova
Cuketovou nádivku se sýrem krájíme až po vychladnutí, je velmi křehká a ve středu měkká, ale chuťově výborná
Poznámka: Žitnou mouku lze nahradit klasickou hladkou pšeničnou moukou. I poměr bylinek lze přizpůsobit vlastním chutím.