Cuketová nádivka se sýrem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
4 ks vejce
1,5 lžička petrželka
1,5 lžička majoránka
3 hrnky cuketa
1 lžička prášek do pečiva
1,5 lžička libeček
1 - 2 špetky mletý kmín
150 g tvrdý sýr
1/4 hrnku rostlinný olej
2 špetky mletý barevný pepř
1 svazek jarní cibulka s natí
1 hrnek žitná mouka chlebová

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, odkrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme semínka a měkký střed. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, prosolíme a promícháme. Necháme 30 minut stát, až cuketa pustí větší množství vody. Cuketu pak z vody vymačkáme

  2. Mezitím si ve velké míse připravíme ostatní ingredience. Vejce rozšleháme se všemi bylinkami. Jarní cibulku očistíme a i s částí natě ji nakrájíme na drobná kolečka. V uvedeném množství oleje cibulku do růžova osmažíme, jen lžíci oleje si odložíme na vymazání plechu. Osmaženou cibulku i s olejem přidáme k vajíčkům, přimícháme vymačkanou cuketu, žitnou mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec i na kostičky nakrájený sýr. Směs na cuketovou nádivku velmi důkladně promícháme

  3. Velký plech vymažeme olejem, vlijeme cuketovou směs a uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 - 45 minut dozlatova

  4. Cuketovou nádivku se sýrem krájíme až po vychladnutí, je velmi křehká a ve středu měkká, ale chuťově výborná

  5. Poznámka: Žitnou mouku lze nahradit klasickou hladkou pšeničnou moukou. I poměr bylinek lze přizpůsobit vlastním chutím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!