Cukrářské piškoty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
120 g žloutek
180 g bílek
230 g cukr krupice
230 g hladká mouka
podle potřeby
100 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s 1/3 cukru. Bílky ušleháme za postupného přidávání zbylého cukru. Po vyšlehání část bílku zamícháme do žloutku. Poté přidáme prosátou mouku, zbylé bílky a zlehka zamícháme.

  2. Těsto stříkáme hladkou trubičkou na pečící papír na plechu. Nakonec posypeme cukrem moučka.

  3. Piškoty pečeme v předehřáté troubě při 200 °C a dopékáme při 170 °C.

  4. Cukrářské piškoty používáme podle chuti k přípravě různých sladkostí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy