Cukrářské piškoty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 120 g žloutek 180 g bílek 230 g cukr krupice 230 g hladká mouka podle potřeby 100 g cukr moučka
Postup Cukrářské piškoty recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s 1/3 cukru. Bílky ušleháme za postupného přidávání zbylého cukru. Po vyšlehání část bílku zamícháme do žloutku. Poté přidáme prosátou mouku, zbylé bílky a zlehka zamícháme.
Těsto stříkáme hladkou trubičkou na pečící papír na plechu. Nakonec posypeme cukrem moučka.
Piškoty pečeme v předehřáté troubě při 200 °C a dopékáme při 170 °C.
Cukrářské piškoty používáme podle chuti k přípravě různých sladkostí.