Cumberlandská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce ocet
4 lžíce voda
1 ks pomeranč
1 ks citron
2 lžíce rybízový džem
4 lžíce portské víno
1 špetka mletý černý pepř
60 g kandované třešně
0.5 lžičky prášková hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Z chemicky neošetřeného citronu a pomeranče nastrouháme kůru.

  2. Nejprve povaříme ve vodě strouhané kůry (5 - 10 minut), pak přidáme ostatní suroviny (portské víno, rybízový džem, ocet, práškovou hořčici, špetku soli, špetku pepře a překrájené kandované třešně).

  3. Cumberlandskou omáčku vychladíme a studenou podáváme k pečené studené zvěřině, hovězímu masu, případně jí vylepšíme omáčky ke zvěřině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy