Cumberlandská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 lžíce ocet 4 lžíce voda 1 ks pomeranč 1 ks citron 2 lžíce rybízový džem 4 lžíce portské víno 1 špetka mletý černý pepř 60 g kandované třešně 0.5 lžičky prášková hořčice
Postup Cumberlandská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Z chemicky neošetřeného citronu a pomeranče nastrouháme kůru.
Nejprve povaříme ve vodě strouhané kůry (5 - 10 minut), pak přidáme ostatní suroviny (portské víno, rybízový džem, ocet, práškovou hořčici, špetku soli, špetku pepře a překrájené kandované třešně).
Cumberlandskou omáčku vychladíme a studenou podáváme k pečené studené zvěřině, hovězímu masu, případně jí vylepšíme omáčky ke zvěřině.