Ďáblíci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
25 dkg anglická slanina
1 ks bílá veka
25 dkg uzený sýr
5 dkg strouhaná niva
podle potřeby
francouzská hořčice
ostrý kečup
máslo na vymazání
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Bílou veku nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, pekáček vymažeme máslem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kroužky.

  2. Plátky veky natřeme pikantní hořčicí, dáme plátek anglické slaniny, plátek uzeného sýra, kroužek cibule, do kterého kápneme trochu pikantního kečupu. Ještě mírně zasypeme strouhanou nivou.

  3. Veku naskládáme na pekáček a v rozpálené troubě krátce zapečeme.

  4. Ďáblíci jsou nejlepší ihned po vyndání z trouby, na talířku ozdobíme lístky kudrnky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy