Ďáblovy buřty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks špekáčky
1 ks větší cibule
2 ks zelená paprika
1-2 dl světlé pivo
2 ks olej nebo sádlo
2 dl pikantní kečup
2 ks nakládané feferonky
5 ks beraní rohy
podle potřeby
olej
podle chuti
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvalitní špekáčky (nejlépe ručně vázané a dobře vyuzené).

  2. Nakrájíme si je na kostky. Připravíme si zeleninu, kterou očistíme.

  3. Špekáčky orestujeme na oleji tak, aby se pěkně zatáhly. Dále si nakrájíme větší cibuli na nudličky a přidáme do pánve k buřtům. Počkáme, až zesklovatí, vše řádně opepříme čerstvě mletým pepřem a zalijeme pivem, použijeme necelé 2 dl světlé dvanáctky. Záleží na vaší chuti, ale preferujte spíše značku, kterou budete pokrm zapíjet. Počkáme, až se zbytečná tekutina vyvaří a přidáme 1 - 2 ostré feferonky a dvě zelené papriky pokrájené na nudličky. Můžete také použít beraní rohy, ale to záleží na vaší volbě. Zeleninu přidáváme až nakonec, aby zůstala křupavá. Po podušení vše zalijeme kečupem a necháme zhoustnout.

  4. Ďáblovy buřty podáváme s čerstvým chlebem nebo slanými rohlíky či houskami. Zapíjíme dobře vychlazeným pivem.Tento pokrm se hodí k zimním večerům, neboť vás pořádně zahřeje jako správné peklo.

  5. Na recept použijte klidně pivo tmavé s vyšším obsahem alkoholu, dodá vašemu pokrmu sladkost, která se báječně snoubí s ostrostí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy