Dalamaja ala Mája recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks celer 1 šálek kečup 1 ks mrkev 500 g vepřové plecko 1 ks kořenová petržel podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř na potření hořčice
Postup Dalamaja ala Mája recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Maso zprudka osmahneme na rozpáleném oleji a uložíme stranou.
Zeleninu očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Větší mrkev oškrábeme, menší celer oloupeme, kořenovou petržel také oloupeme. Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle.
Do výpeku z masa vsypeme cibuli, orestujeme a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Zlehka osmažíme, vložíme plátky masa a podlijeme vodou. Dusíme, dokud není maso měkké. Poté maso opět vyjmeme a zeleninu rozmixujeme, omáčku dochutíme sladkým nebo ostrým kečupem, případně ještě dosolíme a dopepříme.
Dalamaja ala Mája podáváme s vařenými brambory či bramborovou kaší.