Dalamaja ala Mája recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks celer
1 šálek kečup
1 ks mrkev
500 g vepřové plecko
1 ks kořenová petržel
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na potření
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Maso zprudka osmahneme na rozpáleném oleji a uložíme stranou.

  2. Zeleninu očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Větší mrkev oškrábeme, menší celer oloupeme, kořenovou petržel také oloupeme. Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle.

  3. Do výpeku z masa vsypeme cibuli, orestujeme a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Zlehka osmažíme, vložíme plátky masa a podlijeme vodou. Dusíme, dokud není maso měkké. Poté maso opět vyjmeme a zeleninu rozmixujeme, omáčku dochutíme sladkým nebo ostrým kečupem, případně ještě dosolíme a dopepříme.

  4. Dalamaja ala Mája podáváme s vařenými brambory či bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy