Dalmatské čufty se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
10 dkg olej
podle chuti
sůl
divoké koření
1 špetka mletý kmín
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
směs
1 ks vejce
10 dkg houska
5 dkg hladká mouka
50 dkg hovězí a vepřové maso
omáčka
1 ks cibule
10 dkg rajče
0 ks citron
5 dkg rajčatový protlak
5 dkg hladká mouka
15 dkg zelená paprika
2 dl smetana ke šlehání
5 dkg sterilovaný hrášek
5 dkg sterilovaná okurka

Postup přípravy receptu

  1. Housku nakrájíme, namočíme, vymačkáme a jemně umeleme. Hovězí a vepřové maso umeleme na hrubo a přidáme sůl, pepř, vejce, kmín, umletou housku, mouku a dobře promícháme. Z masové hmoty tvoříme šišky - čufty o váze asi 7 dkg. Šišky opečeme na rozpáleném tuku a hotové přendáme do jiné nádoby.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky.

  3. Nakrájenou cibuli na tuku po opékání čuft osmažíme dorůžova, přisypeme mouku a krátce osmažíme. Potom vmícháme mletou papriku, jen krátce osmahneme, vmícháme rajský protlak a zalijeme vodou. Přidáme nakrájený citron, divoké koření, sůl a za občasného míchání zvolna vaříme alespoň 30 minut.

  4. Mezitím rajčata a kyselou okurku nakrájíme na plátky, papriku na nudličky a vše krátce podusíme na tuku. Přidáme hrášek a necháme stranou. Do uvařené omáčky přidáme smetanu, podle potřeby upravíme hustotu, povaříme a scedíme na čufty. Vložíme podušenou zeleninu, krátce povaříme, aby se dobře masové čufty dobře prohřály.

  5. Dalmatské čufty se smetanovou omáčkou jsou výborné s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy