Dalmatské polpety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1-2 ks vejce
1 ks cibule
100 g sádlo
pepř mletý
hrubá mouka
rajčatová šťáva
svazek petrželová nať
700 g hovězí maso přední

Postup přípravy receptu

  1. Semeleme maso a přidáme k němu nasekanou cibuli, česnek, vejce a petrželku. Před smícháním směs osolíme a opepříme. Teprve potom vše důkladně promícháme. Vytvoříme kuličky (polpety) a každou obalíme v mouce.

  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo a polpety opečeme ze všech stran. Když jsou hezky opečené, zalijeme je rajčatovou šťávou a podusíme pod pokličkou asi půl hodiny na mírném ohni. Hotové polpety můžeme podávat s těstovinami nebo opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy