Dalmátský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
3 stroužky česnek
50 g cibule
3 ks bobkový list
2 dl bílé víno
1 špetka citronová kůra
750 g hovězí kližka
2 lžíce rajský protlak
2 lžíce mletá sladká paprika
0 lžiček mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostky.

  2. V kastrolu osmažíme jemně nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, kterou také osmahneme. Přidáme nakrájené maso, sladkou i pálivou mletou papriku a opékáme. Po opečení masa vložíme plátky česneku, drcený kmín a rajský protlak. Podlijeme vínem, vodou a dusíme, až maso začíná měknout. Vhodíme bobkové listy, sůl, mletý černý pepř, špetku nastrouhané citronové kůry a dusíme, dokud není maso měkké. Podle potřeby podlijeme nebo odpaříme, aby byl dalmátský guláš hustší.

  3. Dalmátský guláš podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy