Dalmátský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina 3 stroužky česnek 50 g cibule 3 ks bobkový list 2 dl bílé víno 1 špetka citronová kůra 750 g hovězí kližka 2 lžíce rajský protlak 2 lžíce mletá sladká paprika 0 lžiček mletá pálivá paprika podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř
Postup Dalmátský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostky.
V kastrolu osmažíme jemně nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, kterou také osmahneme. Přidáme nakrájené maso, sladkou i pálivou mletou papriku a opékáme. Po opečení masa vložíme plátky česneku, drcený kmín a rajský protlak. Podlijeme vínem, vodou a dusíme, až maso začíná měknout. Vhodíme bobkové listy, sůl, mletý černý pepř, špetku nastrouhané citronové kůry a dusíme, dokud není maso měkké. Podle potřeby podlijeme nebo odpaříme, aby byl dalmátský guláš hustší.
Dalmátský guláš podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem.