Damper recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžička kmín
1 hrnek voda
1 balíček prášek do pečiva
500 g hladká mouka
1 lžička směs sušených bylinek
na potření
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suché přísady (mouka, prášek do pečiva, sůl, kmín a směs sušených bylinek) smícháme v míse. Přidáme tolik studené vody, aby vzniklo měkké těsto, které zpracujeme na vále rukama.

  2. Z těsta uděláme bochníček, který přeložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme troškou osolené vody a nožem lehce nakrojíme vršek.

  3. Damper pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.

  4. Upečený damper podáváme s máslem, je také skvělou přílohou k pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy