Dančin skořicovo-pudinkový zákusek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 4 lžíce cukr 1 l mléko 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek těsto 4 ks vejce 20 dkg cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 15 dkg hladká mouka 5 dkg polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek do pečiva náplň 2 1 ks banán 3 kelímky zakysaná smetana 3 ks skořicový cukr 1 plechovka kompotované mandarinky 1 plechovka kompotované jahody
Postup Dančin skořicovo-pudinkový zákusek recept
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Ušleháme bílky s cukrem. Poté přidáme žloutky, obě mouky, vanilkový cukr a kypřící prášek. Vše smícháme a nalijeme do připraveného pekáče.
Pudink připravíme podle návodu na obalu, osladíme a ještě horký pudink vylijeme na těsto. Dáme na cca 20 minut péct do předehřáté trouby (160 - 170 °C).
Po upečení necháme dančin zákusek trochu vychladnout. Pak ozdobíme okapaným ovocem, nakrájeným banánem a zalijeme zakysanou smetanou. Na závěr posypeme celou plochu skořicovým cukrem.
Hotový skořicovo-pudinkový zákusek dáme alespoň na 2 hodiny do ledničky, poté můžeme podávat.