Dančin skořicovo-pudinkový zákusek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 1
4 lžíce cukr
1 l mléko
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
těsto
4 ks vejce
20 dkg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
15 dkg hladká mouka
5 dkg polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
náplň 2
1 ks banán
3 kelímky zakysaná smetana
3 ks skořicový cukr
1 plechovka kompotované mandarinky
1 plechovka kompotované jahody

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Ušleháme bílky s cukrem. Poté přidáme žloutky, obě mouky, vanilkový cukr a kypřící prášek. Vše smícháme a nalijeme do připraveného pekáče.

  2. Pudink připravíme podle návodu na obalu, osladíme a ještě horký pudink vylijeme na těsto. Dáme na cca 20 minut péct do předehřáté trouby (160 - 170 °C).

  3. Po upečení necháme dančin zákusek trochu vychladnout. Pak ozdobíme okapaným ovocem, nakrájeným banánem a zalijeme zakysanou smetanou. Na závěr posypeme celou plochu skořicovým cukrem.

  4. Hotový skořicovo-pudinkový zákusek dáme alespoň na 2 hodiny do ledničky, poté můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy