Dánský čokoládový moučník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání čokoládová poleva strouhanka na vysypání těsto 150 g cukr 4 ks vejce 150 g máslo 120 g čokoláda 1 špetka prášek do pečiva 80 g mandle 1 balíček vanilkový cukr 70 g hladká mouka
Postup Dánský čokoládový moučník recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nastrouháme a mandle nasekáme.
Do hrnce dáme máslo, cukr, vanilkový cukr a vše vaříme při nízké teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme mandle a čokoládu. Za stálého míchání dále vaříme, až se čokoláda úplně rozpustí.
Hrnec odstavíme a za občasného zamíchání necháme těsto vychladnout. Potom vmícháme žloutek po žloutku, prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec velmi lehce zamícháme sníh z bílků.
Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě 60 - 90 minut při 175 °C.
Upečený moučník necháme vychladnout, potřeme tenkou vrstvou marmelády a přelijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme loupanými mandlemi.