Dánský čokoládový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
čokoládová poleva
strouhanka na vysypání
těsto
150 g cukr
4 ks vejce
150 g máslo
120 g čokoláda
1 špetka prášek do pečiva
80 g mandle
1 balíček vanilkový cukr
70 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nastrouháme a mandle nasekáme.

  2. Do hrnce dáme máslo, cukr, vanilkový cukr a vše vaříme při nízké teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme mandle a čokoládu. Za stálého míchání dále vaříme, až se čokoláda úplně rozpustí.

  3. Hrnec odstavíme a za občasného zamíchání necháme těsto vychladnout. Potom vmícháme žloutek po žloutku, prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec velmi lehce zamícháme sníh z bílků.

  4. Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě 60 - 90 minut při 175 °C.

  5. Upečený moučník necháme vychladnout, potřeme tenkou vrstvou marmelády a přelijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme loupanými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy