D´Artagnanův kotlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks cibule
2 ks mrkev
3 lžíce rajčatový protlak
1 dl calvados
8 dl červené víno
750 g vepřová plec
mletý černý pepř
750 g hovězí kýta
4 lžíce husí sádlo
6 ks drůbeží klobása
podle chuti
sůl
petrželka
bobkový list
muškátový oříšek
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Velké cibule nakrájíme nahrubo. Maso nakrájíme na stejně velké kostky.

  2. Maso zprudka osmahneme, aby se zatáhlo. Po zatáhnutí vyjmeme, přidáme sádlo a vložíme cibuli, pak mrkev a maso. Pak přidáme celé stroužky česneku, bylinky, pálenku. Nakonec zalijeme vínem tak, aby byla celá směs ponořená. Kotlík osolíme, opepříme a v uzavřeném hrnci, nejlépe tlakovém, dusíme zhruba hodinu a půl.

  3. Mezitím na pánvi osmahneme pokrájené klobásy. Po otevření hrnce přidáme rajský protlak, muškátový oříšek a ještě necháme bublat. Šťáva musí být hustá a hladká. Na závěr vložíme klobásy a vše znovu prohřejeme.

  4. D´Artagnanův kotlík je lépe připravit den dopředu. D´Artagnanův kotlík podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy