D´Artagnanův kotlík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 ks cibule 2 ks mrkev 3 lžíce rajčatový protlak 1 dl calvados 8 dl červené víno 750 g vepřová plec mletý černý pepř 750 g hovězí kýta 4 lžíce husí sádlo 6 ks drůbeží klobása podle chuti sůl petrželka bobkový list muškátový oříšek čerstvý tymián
Postup D´Artagnanův kotlík recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Velké cibule nakrájíme nahrubo. Maso nakrájíme na stejně velké kostky.
Maso zprudka osmahneme, aby se zatáhlo. Po zatáhnutí vyjmeme, přidáme sádlo a vložíme cibuli, pak mrkev a maso. Pak přidáme celé stroužky česneku, bylinky, pálenku. Nakonec zalijeme vínem tak, aby byla celá směs ponořená. Kotlík osolíme, opepříme a v uzavřeném hrnci, nejlépe tlakovém, dusíme zhruba hodinu a půl.
Mezitím na pánvi osmahneme pokrájené klobásy. Po otevření hrnce přidáme rajský protlak, muškátový oříšek a ještě necháme bublat. Šťáva musí být hustá a hladká. Na závěr vložíme klobásy a vše znovu prohřejeme.
D´Artagnanův kotlík je lépe připravit den dopředu. D´Artagnanův kotlík podáváme s bílým pečivem.