Debrecínské vepřové kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 dkg slanina
8 dkg rajče
1 ks zelená paprika
4 plátky vepřová kotleta
10 dkg pikantní klobása
podle chuti
sůl
1-2 ks cibule
4 dkg sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety po obvodu u kosti nařízneme. Maso naklepeme a osolíme. Cibuli a zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme kousky. Papriky nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka.

  2. Na sádle zpěníme cibuli. Vložíme kotlety a z obou stran je pomalu dusíme. V jiné nádobě rozpustíme slaninu, klobásu, rajčata a papriky. Osolíme a směs přidáme ke kotletám. Debrecínské vepřové kotlety zalijeme troškou vody a přikryté pod pokličkou zvolna dusíme doměkka.

  3. Debrecínské vepřové kotlety podáváme s přílohou podle chuti. Dobré jsou brambory, knedlík nebo jen čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy