Debrecínské vepřové kotlety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 dkg slanina 8 dkg rajče 1 ks zelená paprika 4 plátky vepřová kotleta 10 dkg pikantní klobása podle chuti sůl 1-2 ks cibule 4 dkg sádlo
Postup Debrecínské vepřové kotlety recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlety po obvodu u kosti nařízneme. Maso naklepeme a osolíme. Cibuli a zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme kousky. Papriky nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka.
Na sádle zpěníme cibuli. Vložíme kotlety a z obou stran je pomalu dusíme. V jiné nádobě rozpustíme slaninu, klobásu, rajčata a papriky. Osolíme a směs přidáme ke kotletám. Debrecínské vepřové kotlety zalijeme troškou vody a přikryté pod pokličkou zvolna dusíme doměkka.
Debrecínské vepřové kotlety podáváme s přílohou podle chuti. Dobré jsou brambory, knedlík nebo jen čerstvé pečivo.