Děčínský kotlet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g olej
sůl
1 ks vejce
40 g máslo
40 g šunka
40 g kapie
4 dl bílé víno
mletý pepř
60 g sterilované žampiony
4 porce vepřová pečeně
1 kelímek smetana 33%

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku podusíme na nudličky nakrájenou šunku a na kostičky nakrájené kapie. Do dušené šunky a kapie vlijeme rozkvedlané a osolené vejce, necháme za stálého míchání srazit.

  2. Ve vepřové pečeni nařízneme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí. Upevníme párátkem nebo jehlicí. Osolíme a opepříme, pak opečeme zvolna po obou stranách.

  3. Opečený děčínský kotlet zalijeme smetanou a vínem a necháme v troubě chvíli podusit. Před dokončením přidáme jemně nasekané žampiony.

  4. Děčínský kotlet je výborný s hranolky i vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy