Děčínský kotlet recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g olej sůl 1 ks vejce 40 g máslo 40 g šunka 40 g kapie 4 dl bílé víno mletý pepř 60 g sterilované žampiony 4 porce vepřová pečeně 1 kelímek smetana 33%
Postup Děčínský kotlet recept
Postup přípravy receptu
-
Na tuku podusíme na nudličky nakrájenou šunku a na kostičky nakrájené kapie. Do dušené šunky a kapie vlijeme rozkvedlané a osolené vejce, necháme za stálého míchání srazit.
Ve vepřové pečeni nařízneme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí. Upevníme párátkem nebo jehlicí. Osolíme a opepříme, pak opečeme zvolna po obou stranách.
Opečený děčínský kotlet zalijeme smetanou a vínem a necháme v troubě chvíli podusit. Před dokončením přidáme jemně nasekané žampiony.
Děčínský kotlet je výborný s hranolky i vařeným bramborem.