Dědovi utopenci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks špekáčky
4 lžíce plnotučná hořčice
mletý černý pepř
4 ks cibule (větší)
8 ks chilli paprička (malá)
nálev
8 lžic cukr
1 lžíce sůl
80 ml ocet
240 ml pivo
16 kuliček pepř celý
4 ks bobkový list
8 kuliček nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme.

  2. Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme řeznou plochu špekáčků.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku.

  4. Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice.

  5. Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme. Stáhneme z ohně, necháme zchladnout a přidáme ocet.

  6. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice, kde špekáčky ještě týden necháme uležet než budou nachystané ke konzumaci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy