Dědovi utopenci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks špekáčky 4 lžíce plnotučná hořčice mletý černý pepř 4 ks cibule (větší) 8 ks chilli paprička (malá) nálev 8 lžic cukr 1 lžíce sůl 80 ml ocet 240 ml pivo 16 kuliček pepř celý 4 ks bobkový list 8 kuliček nové koření
Postup Dědovi utopenci recept
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme.
Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme řeznou plochu špekáčků.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku.
Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice.
Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme. Stáhneme z ohně, necháme zchladnout a přidáme ocet.
Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice, kde špekáčky ještě týden necháme uležet než budou nachystané ke konzumaci.