Děkanský kotlet recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 kg vepřová kotleta marináda 6 stroužků česnek 2 ks vejce 2 lžíce solamyl 1 lžička majoránka 1 lžička kari koření 1 lžička drcený kmín 0.5 lžičky mletý černý pepř 2 lžíce maggi koření
Postup Děkanský kotlet recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu naporcujeme, omyjeme a osušíme. Pokud nechceme maso s kostí, tak použijeme vepřovou kýtu. Česnek očistíme a prolisujeme.
Připravíme si marinádu z uvedených surovin. Postupně v ní namáčíme kotlety
a ukládáme do mísy. Zbytkem marinády zalijeme maso a necháme uležet nejméně 4 hodiny. Pak kotlety opékáme z obou stran na rozpáleném oleji.
Děkanský kotlet podáváme s různě upravenými brambory.