Děkanský kotlet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg vepřová kotleta
marináda
6 stroužků česnek
2 ks vejce
2 lžíce solamyl
1 lžička majoránka
1 lžička kari koření
1 lžička drcený kmín
0.5 lžičky mletý černý pepř
2 lžíce maggi koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu naporcujeme, omyjeme a osušíme. Pokud nechceme maso s kostí, tak použijeme vepřovou kýtu. Česnek očistíme a prolisujeme.

  2. Připravíme si marinádu z uvedených surovin. Postupně v ní namáčíme kotlety

  3. a ukládáme do mísy. Zbytkem marinády zalijeme maso a necháme uležet nejméně 4 hodiny. Pak kotlety opékáme z obou stran na rozpáleném oleji.

  4. Děkanský kotlet podáváme s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy