Děrované řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
180 g máslo
120 g máslo
40 g kakao
190 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr písek
300 g cukr moučka
350 g polohrubá mouka
6 lžic horká voda
6 kapek rumová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout

  2. Do větší mísy nasypeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a metličkou vše promícháme. Do sypkých surovin rozklepneme vejce, přilijeme olej, mléko a nakonec vychladlé tekuté máslo. Metličkou pečlivě vymícháme do hladkého těsta

  3. Troubu předehřejeme na 165°C, hlubší plech vystříkáme jedlým olejem

  4. Připravené těsto vylijeme na plech a pečeme přibližně 45 minut

  5. Mezitím na plotýnce svaříme máslo, horkou vodu a rumovou tresť, vmícháme cukr smíchaný s kakaem a rozvaříme na hladkou polevu, kterou necháme zchladnout

  6. Upečené těsto necháme vychladnout, propícháme jej špejlí a například čínskými hůlkami (ideální jsou 2 druhy děr), polijeme polevou a po ztuhnutí krájíme na řezy. Děrované řezy mizí až moc rychle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!