Děrované řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 2 ks vejce 180 g máslo 120 g máslo 40 g kakao 190 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr písek 300 g cukr moučka 350 g polohrubá mouka 6 lžic horká voda 6 kapek rumová tresť
Postup Děrované řezy
Postup přípravy receptu
-
Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout
Do větší mísy nasypeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a metličkou vše promícháme. Do sypkých surovin rozklepneme vejce, přilijeme olej, mléko a nakonec vychladlé tekuté máslo. Metličkou pečlivě vymícháme do hladkého těsta
Troubu předehřejeme na 165°C, hlubší plech vystříkáme jedlým olejem
Připravené těsto vylijeme na plech a pečeme přibližně 45 minut
Mezitím na plotýnce svaříme máslo, horkou vodu a rumovou tresť, vmícháme cukr smíchaný s kakaem a rozvaříme na hladkou polevu, kterou necháme zchladnout
Upečené těsto necháme vychladnout, propícháme jej špejlí a například čínskými hůlkami (ideální jsou 2 druhy děr), polijeme polevou a po ztuhnutí krájíme na řezy. Děrované řezy mizí až moc rychle.