Dírkovaný kakaový moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
1 ks vejce
2 lžíce kakao
2 lžíce kakao
4 lžíce mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr moučka
1/2 hrnku cukr moučka
3/5 kostky ztužený tuk
3,3 hrnky hladká mouka
tuk na vymazání
1/2 hrnku vlažné mléko
3 lžíce čokoládový pudinkový prášek
hrubá mouka vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, olej, mléko, cukr, vejce, prášek do pečiva, kakao dobře promícháme a ušleháme. Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Korpus na dírkovaný moučník upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí uděláme obráceným koncem vařečky do těsta dírky (jamky)

  2. Tuk rozpustíme v hrnečku, přidáme kakao, cukr, pudinkový prášek a mléko. Vymícháme hladkou a lesklou polevu

  3. Povrch dírkovaného koláče polijeme připravenou polevou, která zalije i jamky, necháme ztuhnout a nakrájíme

  4. Dírkovaný kakaový moučník chutná výborně ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!