Divoká rýže recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 50 g máslo 3 - 3,5 hrnečky voda limetka 1 lžíce bylinková sůl 1 ks pórek nebo velká červená cibule 2 hrnečky rýže parboiled s indiánskou
Postup Divoká rýže
Postup přípravy receptu
-
Rýži parboiled namíchanou s indiánskou rýží několikrát propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Pokud nemáme pórek, použijeme velkou červenou cibuli nakrájenou na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme
V hrnci, ve kterém později budeme rýži vařit, osmahneme na másle pórek (cibuli) do zesklovatění, přidáme česnek a propláchnutou rýži, chvíli restujeme. Poté zalijeme vodou, vmícháme bylinkovou sůl a rýži dusíme pod pokličkou. Zhruba po 20 minutách je divoká rýže hotová
Divokou rýži podáváme s čímkoliv nám obyčejně rýže chutná, na talířku zdobíme limetkou.