Dlabanec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks feferonka 2 ks sterilované okurky 1 kg telecí párek omáčka 2 kostky cukr 2 lžíce olej 2 lžíce ocet 2 lžíce hořčice 2 lžíce rajský protlak 2 lžíce worcesterská omáčka
Postup Dlabanec recept
Postup přípravy receptu
-
Přísady na omáčku promícháme a povaříme při mírné teplotě, až se směs dobře spojí. Odstavíme a necháme zchladnout.
Párky oloupeme a umeleme je i s oloupanou cibulí a stroužky česneku. Okurky nakrájíme najemno. Z feferonky odstraníme jadérka, pak ji rozkrájíme a přidáme s okurkou k základu. Přilijeme zchladlou omáčku, důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet asi 3 hodiny.
Pomazánku dlabanec před podáváním posypeme cibulovou natí. Dlabanec servírujeme například na opečených toustech.