Dlabanec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks feferonka
2 ks sterilované okurky
1 kg telecí párek
omáčka
2 kostky cukr
2 lžíce olej
2 lžíce ocet
2 lžíce hořčice
2 lžíce rajský protlak
2 lžíce worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Přísady na omáčku promícháme a povaříme při mírné teplotě, až se směs dobře spojí. Odstavíme a necháme zchladnout.

  2. Párky oloupeme a umeleme je i s oloupanou cibulí a stroužky česneku. Okurky nakrájíme najemno. Z feferonky odstraníme jadérka, pak ji rozkrájíme a přidáme s okurkou k základu. Přilijeme zchladlou omáčku, důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet asi 3 hodiny.

  3. Pomazánku dlabanec před podáváním posypeme cibulovou natí. Dlabanec servírujeme například na opečených toustech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy