Domažlické zapékané houby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
30 g máslo
40 g strouhanka
500 g brambory
2 dl mléko
30 g tuk
60 g cibule
pažitka
voda
mletý pepř
400 g čerstvé houby

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Očištěné a umyté houby nakrájené na plátky podusíme na másle s nadrobno nakrájenou cibulkou doměkka. Podušené houby ochutíme pepřem, solí a pažitkou.

  3. Do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče střídavě poklademe vrstvy nakrájených brambor a dušených hub, poslední vrstvu tvoří brambory. Vše zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a solí a omastíme zbylým tukem a zapečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

  4. Domažlické zapékané houby ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy