Domažlické zapékané houby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 30 g máslo 40 g strouhanka 500 g brambory 2 dl mléko 30 g tuk 60 g cibule pažitka voda mletý pepř 400 g čerstvé houby
Postup Domažlické zapékané houby recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Očištěné a umyté houby nakrájené na plátky podusíme na másle s nadrobno nakrájenou cibulkou doměkka. Podušené houby ochutíme pepřem, solí a pažitkou.
Do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče střídavě poklademe vrstvy nakrájených brambor a dušených hub, poslední vrstvu tvoří brambory. Vše zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a solí a omastíme zbylým tukem a zapečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
Domažlické zapékané houby ihned podáváme.