Dragounský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
2 stroužky česnek
2 ks cibule
50 g sádlo
80 g rajčatový protlak
1 lžíce hladká mouka
500 g zadní hovězí
2 lžíce mletá sladká paprika
300 g bílá fazole
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazoli namočíme na noc do vody a na druhý den ji v té stejné neosolené vodě uvaříme doměkka.

  2. Slaninu nakrájíme na kostky, vyškvaříme ji, přidáme sádlo a nasekanou cibuli, kterou opražíme. Potom přidáme maso nakrájené na kostky, opražíme, osolíme, okořeníme, přidáme kmín a papriku. Přilijeme vývar z fazole, promícháme a zvolna pod pokličkou dusíme, mírně podléváme. K téměř měkkému masu přidáme fazoli a rajčatový protlak, promícháme a ještě chvilku povaříme. Ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a podle chuti dosolíme.

  3. Dragounský guláš podáváme s chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy