Drotárské karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
strouhanka
1 dl mléko
1 ks houska
80 g rýže
500 g hovězí maso
mletý černý pepř
vepřové škvařené sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Housku pokrájíme a zvlhčíme mlékem.

  2. Maso nakrájíme a pomeleme spolu s namočenou houskou, z níž vymačkáme přebytečné mléko, dáme do mísy. Přidáme rýži, vejce a vše ochutíme mletým pepřem, osolíme a dobře vymícháme. Z hmoty tvarujeme karbanátky. Drotárské karbanátky obalujeme ve strouhance a zvolna smažíme na rozpáleném vepřovém sádle. Můžeme použít rostlinný olej, ale sádlo je chutnější.

  3. Drotárské karbanátky podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší jsou brambory nebo kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy