Dršťkovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 lžička majoránka
1 ks cibule
2 lžičky kmín
1 l voda
3 lžíce hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
1 lžička polévkové koření
1 lžíce mletá pálivá paprika
250 g dršťky
2 lžíce ceres soft

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky nakrájíme na pruhy, krátce povaříme ve vodě, scedíme a propláchneme vodou. V tlakovém hrnci je zalijeme 1,5 l vody a vaříme asi 40 minut. Dršťky vyjmeme a vývar procedíme.

  2. Zatím si oloupeme česnek a cibuli. Česnek prolisujeme a cibuli nasekáme najemno.

  3. Hrnec umyjeme, utřeme dosucha a na tuku v něm zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, vmícháme papriku a po zpěnění jíšku zalijeme vývarem.

  4. Dobře rozšleháme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek a hrnec uzavřeme. Dršťkovku vaříme asi 20 minut. Polévku dochutíme majoránkou, solí, kořením a přidáme dršťky. Nakonec necháme dršťkovku jen prohřát.

  5. Hotovou dršťkovku podáváme horkou a nejlépe s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy