Drůbkový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 2 lžíce tuk 1-2 hrnky voda 0.5 kostky masox 1 ks velká cibule 2 lžíce strouhaný tvrdý chléb 2 hrnky drůbka podle chuti sůl majoránka pepř mletá paprika
Postup Drůbkový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Jemně pokrájenou cibuli osmahneme v pekáčku na rozehřátém tuku, přisypeme papriku, zamícháme a přidáme omyté drůbky pokrájené na menší kousky. Vložíme na spodní rošt předehřáté horkovzdušné trouby, přilijeme část vývaru z masoxu a dusíme pod pokličkou při teplotě 180 °C, až se šťáva vydusí.
Poté do drůbkového guláše vmícháme nastrouhaný chléb, osmahneme jej, zalijeme zbylým vývarem a dusíme 15 - 20 minut. Drůbkový guláš dochutíme česnekem rozetřeným se solí, pepřem, majoránkou a bez pokličky ještě 5 minut povaříme.
Drůbkový guláš podáváme jako hlavní chod s libovolnou přílohou.