Drůbkový guláš z horkovzdušné trouby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 2 lžíce tuk 1-2 hrnky vývar z masoxu 1 ks velká cibule 500 g drůbky 2 lžíce strouhaný tvrdý chléb podle chuti sůl majoránka mletý pepř mletá sladká paprika
Postup Drůbkový guláš z horkovzdušné trouby recept
Postup přípravy receptu
-
Jemně pokrájenou cibuli osmahneme v pekáčku na rozehřátém tuku, přisypeme papriku, zamícháme a přidáme omyté drůbky pokrájené na menší kousky. Vložíme na spodní rošt předehřáté trouby, přilijeme část vývaru z masoxu a dusíme pod pokličkou při teplotě 180 °C, až se šťáva vydusí.
Do drůbkového guláše vmícháme nastrouhaný chléb, osmahneme jej, zalijeme zbylým vývarem a dusíme 15 - 20 minut. Guláš dochutíme česnekem rozetřeným se solí, pepřem, majoránkou a bez pokličky ještě 5 minut povaříme.
Drůbkový guláš z horkovzdušné trouby podáváme s knedlíkem nebo jinou přílohou podle chuti.