Drůbkový guláš z horkovzdušné trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
2 lžíce tuk
1-2 hrnky vývar z masoxu
1 ks velká cibule
500 g drůbky
2 lžíce strouhaný tvrdý chléb
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme v pekáčku na rozehřátém tuku, přisypeme papriku, zamícháme a přidáme omyté drůbky pokrájené na menší kousky. Vložíme na spodní rošt předehřáté trouby, přilijeme část vývaru z masoxu a dusíme pod pokličkou při teplotě 180 °C, až se šťáva vydusí.

  2. Do drůbkového guláše vmícháme nastrouhaný chléb, osmahneme jej, zalijeme zbylým vývarem a dusíme 15 - 20 minut. Guláš dochutíme česnekem rozetřeným se solí, pepřem, majoránkou a bez pokličky ještě 5 minut povaříme.

  3. Drůbkový guláš z horkovzdušné trouby podáváme s knedlíkem nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy