Důkladná hovězí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
2-3 l voda
2-3 ks bobkový list
40 dkg hovězí maso
50 dkg kořenová zelenina
0 lžiček mleté nové koření
1 kostka hovězí bujon
2 lžíce celerová nať
10 dkg morková kost
2 lžíce libečková nať
drobení
2 stroužky česnek
2 ks vejce
4 lžíce mléko
4 lžíce jemná krupice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Do papinového hrnce nalijeme asi 1,5 l vody, přidáme maso v celku, kosti, cibuli vcelku, 2 stroužky česneku vcelku, lžíci libečku nebo pár stonků (například stonky od petržele, zelenou část od pórku apod.). Můžeme přidat i kousek celeru, mrkve či petržele nebo 1 kostku zeleninového bujonu. Dále přidáme mletý pepř, nové koření, 2 - 3 bobkové listy, kostku hovězího bujonu a vaříme 1 - 1,5 hodiny.

  2. Potom vypustíme páru, vyndáme veškerou zeleninu a bobkový list. Dále vyndáme kosti a morek vybereme do polévky. Vyndáme maso, nakrájíme ho nadrobno a necháme venku. Vývar rozkvedláme či rozmixujeme, vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), přidáme podle potřeby vařicí vodu a vaříme už normálně (ne tlakově) asi 10 minut.

  3. Mezitím rozkvedláme v hrnku vejce, mléko, jemnou krupici či hrubou mouku, trochu pepře a 2 stroužky česneku utřené se solí. Když je zelenina měkká, uděláme zavářku. Vaječnou směs (je tekutá) nabíráme na lžíci a tu ponoříme a vyklopíme do polévky. Zavářku necháme 1 - 2 minuty povařit. Místo obláčků můžeme použít třeba vlasové nudle apod. Vložíme zpět uvařené maso a morek. Nakonec posypeme asi 1 lžící nasekané libečkové natě a 2 lžícemi celerové či petrželové natě.

  4. Důkladnou hovězí polévka podáváme jako velmi chutný a vydatný pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy