Důlková buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 20 dkg cukr 2 lžíce olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 18 dkg máslo 5 lžic rum 4 dkg kakao 3/4 hrnku mléko 1 balíček prášek do pečiva 30 dkg cukr moučka 12 dkg hera 35 dkg polohrubá mouka 3 lžíce horká voda
Postup Důlková buchta
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl promícháme. Poté přidáme rozpuštěné máslo a ostatní suroviny na těsto a důkladně promícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Lze použít i pečící papír. Upečeme dorůžova
Po upečení uděláme do korpusu buchty důlky opačným koncem vařečky
Připravíme si polevu. Máslo, rum a vodu rozpustíme v kastrolku a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení, mícháme.Polevu necháme trochu zchladnout a poté nalijeme na buchtu postupně od prostředka. Dbáme, aby se poleva dostala do všech důlků. Když máme méně důlků, zbytek polevy rozetřeme na buchtu a dáme pořádně vychladit. Důlkovou buchtu můžeme nakonec ozdobit bílou čokoládou
Uleželou a ztuhlou důlkovou buchtu nakrájíme a můžeme podávat.