Dušánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
rostlinný olej
15 dkg kyselé zelí
4 ks houskový knedlík
1 plátek uzená vepřová krkovice
1 ks cibule (malá)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na kroužky. Na pánev velikosti mělkého talíře vlijeme rostlinný olej. Na rozpálený olej položíme široký plátek uzené krkovice a pěkně propečeme. Krkovice pustí sama omastek. Ten nesléváme. Opečenou krkovici uschováme do předehřátého kastrolu nebo hrnce, aby nevychladla.

  2. Na tentýž omastek vložíme vedle sebe 4 houskové knedlíky a smažíme na způsob chlebových topinek, až je povrch očividně křupavý. Po upečení ihned vložíme na talíř a potřeme česnekem.

  3. Mezitím si na omastku smažíme cibulku dozlatova.

  4. Na knedlíky položíme ještě teplou krkovici, zasypeme kyselým zelím a na zelí přidáme hrstku osmahnuté cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy