Dušánky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek rostlinný olej 15 dkg kyselé zelí 4 ks houskový knedlík 1 plátek uzená vepřová krkovice 1 ks cibule (malá)
Postup Dušánky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme na kroužky. Na pánev velikosti mělkého talíře vlijeme rostlinný olej. Na rozpálený olej položíme široký plátek uzené krkovice a pěkně propečeme. Krkovice pustí sama omastek. Ten nesléváme. Opečenou krkovici uschováme do předehřátého kastrolu nebo hrnce, aby nevychladla.
Na tentýž omastek vložíme vedle sebe 4 houskové knedlíky a smažíme na způsob chlebových topinek, až je povrch očividně křupavý. Po upečení ihned vložíme na talíř a potřeme česnekem.
Mezitím si na omastku smažíme cibulku dozlatova.
Na knedlíky položíme ještě teplou krkovici, zasypeme kyselým zelím a na zelí přidáme hrstku osmahnuté cibulky.