Dýňové hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olivový olej
1 ks dýně hokkaido
podle chuti
sůl
mletá uzená paprika
omáčka
1 špetka sůl
čerstvé bylinky
1 hrnek bílý řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Dýni dobře omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme z ní semínka a všechnu dýni nakrájíme na širší hranolky.

  3. V misce smícháme olivový olej se solí a mletou uzenou paprikou, přidáme dýňové hranolky a promícháme. Poté dýňové hranolky rozprostřeme na plech a pečeme 15 minut, opatrně otočíme a pečeme dalších 10 - 15 minut, až je dýně na povrchu zlatavá.

  4. Upečené dýňové hranolky podáváme s libovolným dipem. Já jsem si pro tuto příležitost připravila dip z bílého řeckého jogurtu, trochy soli a nasekaných čerstvých bylinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!